+32 (0)3 870 69 70 info@dbp.be downloadcenter
NL

1928
Na hun werkuren maken Louis De Brucker en Francis Pluym op zelfstandige basis stampmatrijzen voor kinderwagens en fietsen. 

1935
Het duo start in Hoboken een klein bedrijf dat zich richt op de metaalverwerkende industrie. De Brucker & Pluym bvba, kortweg DBP, is geboren. Ze opereren vanuit een ruimte achter de bakkerij van de schoonvader van Dhr De Brucker, en produceren vormen in bakeliet voor telefoontoestellen.

1939
DBP verhuist naar een grotere locatie in de Golfstraat in Wilrijk, en start met de productie van eigen matrijzen.

1942
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt DBP door de Duitse bezetter verplicht allerhande onderdelen te produceren.  Het bedrijf werd een aantal jaren later door de burgerlijke rechtbank verplicht zich hiervoor te verantwoorden, en werd uiteindelijk volledig vrijgesproken.

1950
DBP ontwikkelt de legendarische kunststof brooddoos, bedacht door Francis Pluym. De brooddoos is vandaag nog steeds één van de bestsellers van DBP. 

1953
Aankoop van het eerste magazijn (1000m²), waar de eerste 5 spuitmachines (Battenfeld) geplaatst werden. In dit jaar verscheen ook de eerste DBP productfolder.

1956
Er wordt een tweede magazijn van 1500m² bijgebouwd, en er worden ook nieuwe spuitgietmachines (Ankerwerk) toegevoegd aan het machinepark.

1960
DBP produceert de gekende roomijsdozen voor klant Ijsboerke. Al snel merkte DBP dat vele mensen die dozen bijhielden om te gebruiken in de diepvriezer. Daarom lanceerde DBP als eerste de nu nog steeds erg populaire witte diepvriesdozen met blauwe deksel

1966
DBP verhuist naar de huidige locatie in de Terbekehofdreef in Wilrijk, waar ze een nieuw pand gebouwd hebben in de gloednieuwe industriezone. DBP specialiseert zich vanaf dan in de productie van huishoud- en keukenproducten, en verpakkingen voor voedingsmiddelen. Vanaf deze periode zijn ook de kinderen van beide oprichters werkzaam in de onderneming en wordt het dus een echt familiebedrijf. De broers Frans en Jos De Brucker ontfermen zich vanaf nu over het technische –en productieluik, terwijl de dochter van Francis Pluym het commerciële luik voor haar rekening neemt.

1980
Onder leiding van Jos De Brucker, zoon van oprichter Louis, wordt de basis gelegd voor het ondertussen alom bekende in mould labeling systeem (IML), een revolutionair systeem dat ervoor zorgt dat producten voorzien worden van een kunststoflabel in plaats van een papieren omhulsel. In samenwerking met Unilever wordt er gedacht aan het opstarten van een groot project om margarinevlootjes te produceren.

1992
De familie Pluym verlaat het bedrijf en de broers Jos en Frans De Brucker, zonen van oprichter Frans, kopen alle aandelen over van het bedrijf. De bedrijfsnaam verandert in DBP Plastics nv. In het kader van het project met Unilever, richten de broers de firma Label Plastics op, een bedrijf dat uitsluitend werkt voor Unilever en gespecialiseerd is in IML. Hiervoor bouwen ze een tweede fabriek achter de bestaande fabriek. Ondertussen maakt ook de derde generatie van familie De Brucker haar intrede in het bedrijf.

1999
Label Plastics wordt verkocht aan de Engelse multinational Rexam

2004
Naast andere investeringen wordt een tweede productiehal gebouwd om zo de productiecapaciteit te verhogen.

2010
Myriam De Brucker neemt de algemene leiding over en zet zwaar in op innovatie & duurzaamheid als strategie voor de toekomst.

Site by Plenso    --   © 2015-2016 DBP Plastics NV – Alle rechten voorbehouden   --   cookieverklaring   --   privacyverklaring   --   disclaimer   --   algemene voorwaarden   --   RPR Antwerpen   --   IBAN: BE36320028005081
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Meer weten. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik ervan.