Duurzaamheid

Voordelen

Kunststof als energie-efficiënt materiaal

DBP gelooft 100% in de voordelen van kunststoffen. In vergelijking met andere materialen, zijn kunststoffen namelijk extreem energie-efficiënt gedurende hun levenscyclus. Ze helpen om voedselverspilling tegen te gaan, energie te sparen en CO2-emissies terug te dringen.

Door hun lichte gewicht, zorgen ze ervoor dat je tijdens het transport veel brandstof kan besparen, zeker in vergelijking met glas en metaal. Daarnaast zijn de verwerkingstemperaturen van kunststof veel lager dan die van glas en metaal. Tot slot zijn de gebruiksmogelijkheden ontzettend groot.

Durable

Wij ontwikkelen en produceren enkel duurzame, kwalitatieve producten

Branded

Wij hebben ons eigen merk Amuse én wij werken in opdracht voor internationale merken & private labels

Plastics

Wij geloven vandaag nog altijd in de voordelen van kunststof

Voordelen

Dankzij recyclage, Grondstof voor nieuwe producten

Op het einde van hun leven kan je kunststoffen recycleren zodat ze weer een grondstof zijn voor nieuwe producten. Een grote verantwoordelijkheid ligt bij de ontwerper die erop moet toezien dat in het ontwerp de meest duurzame oplossing wordt gekozen inzake gebruik, recycleerbaarheid en energie recuperatie als laatste opportuniteit.

De gebruiker heeft trouwens een even grote verantwoordelijkheid. Het hangt van hem of haar af of het product correct volgens de instructies wordt gebruikt en nadien op de juiste manier in de recyclage keten wordt geplaatst.

Contact

Heb je een vraag over een specifieke dienst of wil je graag een offerte? Contacteer ons gerust direct zodat we je snel verder kunnen helpen.
Een algemene vraag? Dan raden we je aan om even via onze contactpagina te passeren.
Tot snel?