onze geschiedenis

Een Belgisch succesverhaal sinds 1935

Met meer dan 85 jaar ervaring is DBP vandaag niet meer weg te denken uit de wereld van kunststofproducten.

Benieuwd hoe het allemaal begon? Ontdek hieronder de rijke geschiedenis van ons bedrijf.

1935
Vanuit een passie voor fietsen en kinderwagens startten de vrienden Louis De Brucker en Francis Pluym een matrijzenmakerij in een garage in het Antwerpse. Ze produceren er vormen in bakeliet voor telefoontoestellen. Louis en Francis worden zo de grondleggers van DBP.
NYLON
1950
De eerste kunststof brooddoos ter wereld rolt van onze productieband. De ietwat gemoderniseerde versie van deze brooddoos is vandaag nog steeds één van onze bestsellers.
POLYSTYREEN
1953
De productie verhuist naar de Dokter Van Raesstraat te Hoboken met nieuwe, revolutionaire machines. Dankzij de evolutie in de chemie en kunststoffen, neemt de techniek van het spuitgieten de bovenhand en verdwijnt het vormen van Bakeliet uit de productie.
1960
In de jaren ’60 wordt de fakkel aan de 2de generatie in het bedrijf doorgegeven. De kinderen van Louis De Brucker, Frans en Jos, nemen de technische kant en het productieluik voor hun rekening. Langs de kant van Francis Pluym zet dochter Liliane het commerciële luik verder.
1966
DBP produceert al een tijdje de dozen voor IJsboerke. Dankzij de opkomst van het diepvriesroomijs komt DBP op het idee om bewaardozen voor de diepvries te maken. In 1966 doet de iconische witte diepvriesdoos met blauw deksel zijn intrede in ons assortiment.

DBP verhuist naar het industriepark Terbekehof in Wilrijk als eerste bedrijf. Waar het nu nog steeds gevestigd is.
1980
Dankzij de innovatieve In Label Moulding techniek, ontwikkeld onder leiding van Jos De Brucker, wordt DBP de partner bij uitstek voor gepersonaliseerde kunststofproducten.
1992
RE-USE
De familie Pluym verlaat het bedrijf, de familie De Brucker neemt over. De derde generatie van familie De Brucker doet ook haar intrede.
2004
TRITAN
Er wordt een tweede productiehal gebouwd. Hierdoor wordt onze productiecapaciteit gevoelig verhoogd.
2010
BIOPLASTICS
Myriam De Brucker neemt de algemene leiding over. Zij zet nog sterker in op innovatie en duurzaamheid.
2017
BIOPLASTICS
Myriam De Brucker koopt de aandelen over van Martine, Luc en Jan en wordt zo hoofdaandeelhouder bij DBP Plastics. 
2018
BIOPLASTICS
DBP lanceert een nieuw lifestylemerk Amuse. 
2019
BIOPLASTICS
Op de eerste zondag van oktober doet DBP mee aan VOKA Open Bedrijven Dag. Dit event lokt 1.650 mensen naar onze fabriek. Een enorm succes. 
2020
BIOPLASTICS
DBP Plastics maakt deel uit van de Euronyl Plastics Group. Dit zorgt voor financiële en technische ondersteuning voor verdere groei en innovatie mogelijk te blijven maken in België. 
2022
BIOPLASTICS
DBP slaat verder de weg in van herbruikbare take-away producten en HoReCa verpakkingen.
2023
RECYCLAGE 2030

"Het Europese doel is om tegen 2030 minstens 55% van alle kunststofafval te recycleren. Tegen eind 2019 moeten 3 mio. Belgen overstappen op de nieuwe blauwe PMD-zakken."

Myriam, CEO van DBP

Meer lezen over wie we zijn en wat we doen?
DBP Plastics is een expert in kunststof verpakkingen voor de voedingsindustrie. Lees meer over onze aanpak, diensten en het team achter DBP.